جستجویی سریعتر و راحت تر به وسیله ی خطوط دستور در گوگل

¦

هر موتور جستجویی برای خودش یک سری خطوط دستور دارد که استفاده از آنها سبب می شود راحت تر از کلید واژه ها استفاده کنید و سریعتر و حرفه یی تر به نتایج خوبی در جستجو هایتان دست یابید، در این بخش دستورهای موتور جستجوی گوگل را معرفی کنیم.


Allintext: اگر در باکس جستجوی گوگل دستوری را به شکل allintext: Islam in America وارد نمائید گوگل در نتایج جستجویش برای شما صفحاتی را به نمایش در می آورد که در متون موجود در آن صفحات حتماً کلمات Islam, in و America وجود داشته باشد.

Allinachor: دستوری مثل allinanchor: moztar کلیه صفحاتی که در آن عبارت Moztar به صورت لینک شده وجود دارد را می یابد.

Cache: کافی است دستور cache:www.google.com web را در باکس جستجوی گوگل وارد کنید، با دادن این دستور گوگل نسخه یی Cache شده یا ذخیره شده از آدرس www.google.com را به شما نمایش خواهد داد که در آن کلمه ی وب به صورت های لایت و متمایز شده در آمده است.

این دستور در اصل همان قابلیتی است که با کلیک کردن روی گزینه ی Cache در زیر نتایج جستجوی ارائه شده توسط گوگل برای شما وجود دارد. دستور :Cache سبب می شود تا نسخه یی از صفحات وب که توسط خود گوگل ذخیره سازی شده است برای شما به نمایش در.

Link: با این دستور می توانید به لیستی از صفحات وبی که به صفحه یی خاص لینک داده اند دسترسی پیدا کنید، برای مثال اگر دستوری مانند link: heexists.blogspot.com را وارد کنید گوگل لیستی از کلیه صفحات وبی که در آنها لینکی به آدرسheexists.blogspot.com وجود دارد را به شما ارائه خواهد کرد.

Site: به وسیله ی آن می توانید جستجو را توسط گوگل محدود به یک وب سایت خاص کنید. مثلا فرض کنید می خواهید کلمه ی «معارف» را در سایت فطرت جستجو کنید، کافی است در باکس جستجوی گوگل تایپ کنید «معارف site: fetrat.com» و بعد جستجو را آغاز کنید.

Allintitle: کلید واژه مورد نظر شما را در تیتر صفحات جستجو میکند، یعنی اگر دستوری مثل allintitle: Islam را به گوگل بدهید، گوگل کلیه صفحاتی که در تیتر آنها کلمه ی Islam موجود باشد را می یابد.

Allinurl: کلید واژه های مورد نظر شما را در آدرس های اینترنتی یا همان URL ها جستجو می کند. مثلا دستور allinurl: Mahdi Gheybat را در نظر بگیرید، با دادن این دستور گوگل آدرس های اینترنتی را جستجو خواهد کرد که در آن کلمات کلیدی Mahdi و همینطور Gheybat وجود داشته باشند.


Define: اگر به دنبال تعریف عبارت یا واژه ی خاصی هستید کافی است آن را با دستور Define در گوگل سرچ کنید، مثلا برای اینکه به صفحاتی که حاوی اطلاعات و تعاریف در مورد اسلام هستند دست پیدا کنید کافی است دستور define: Islam را به گوگل برای جستجو بدهید.

Filetype: دستوری مثل Shiite filetype: pdf برای گوگل تعیین میکند فایلهایی pdf را بیابد که در آن کلمه Shiitet وجود داشته باشند.

Group: این دستور تنها در بخش گروه های گوگل کاربرد دارد و بوسیله آن می توانید کلید واژه یی خاص را در یک گروه خاص جستجو کنید. برای مثال اگر دستور importing group:MovableType در باکس جستجوی گروه های گوگل وارد کنید پست ها و مباحث حاوی عبارت importing در گروه MovableType گوگل برای شما به نمایش در می آید.

info: به وسیله ی آن می توانید به اطلاعات ذخیره شده بر روی گوگل برای یک آدرس یا همان URL خاص مثل نسخه ی ذخیره شده آن آدرس بر روی گوگل، صفحات مشابه اش، یا صفحاتی که به آن لینک داده اند و... دسترسی پیدا کنید، برای درک بهتر عبارت info: moztar.blogspot.com را جستجو کنید :).

Insubject: این دستور نیز باز فقط در بخش گروه های گوگل کاربرد دارد و به وسیله آن می توانید بحث های انجام شده پیرامون موضوعی خاص در گروه ها را بیابید، یعنی اگر دستور "insubject:"can’t sleep را در باکس جستجوی گروه های گوگل وارد کنید کلیه مباحثی که در گروه ها که مرتبط به Can't sleep یا بی خوابی است برای شما به نمایش در می آید.

intext: کلمات و کلید واژه های مورد نظر شما را در لابه لای متون موجود در داخل صفحات مختلف می یابد و به شما ارائه میکند مثلا دستور intext: quranکلیه صفحاتی که در متون موجود در آنها کلمه ی Quran وجود داشته باشد را می یابد و به شما نمایش می دهد.

Movie: می توانید با آن نقدها و اطلاعات مرتبط با یک فیلم خاص را بیابید. دستوری مثل movie:matrix شما را در یافتن و خواندن نقدهایی در رابطه با فیلم Matrix یاری میکند.

Related: دستور Related:URL صفحات مشابه URL مورد نظر را می یابد. مثلا دستور related: heexists.blogspot.com صفحات مشابه و هم سطح با وبلاگ Heexists از نظر گوگل را نشان خواهد.

Source: می توان با استفاده از دستور Source کلید واژه یی خاص را بر مبنای یک منبع خبری جستجو کرد. دستوری مثل mitnick source:new york times به جستجوی عبارت mitnick بر مبنای منبع خبری New York Times می پردازد.

Stock: با این دستور می توانید اطلاعات و اخبار مرتبط به سهام یک کمپانی را توسط گوگل بیابید مثلا دستور stock: google اخبار و اطلاعات مرتبط به سهام کمپانی گوگل را به شما نشان خواهد داد.

Weather: دستور مذکور برای مطلع شدن از وضعیت آب و هوای شهر یا منطقه ای خاص مورد استفاده قرار میگیرد یعنی اگر در باکس جستجوی گوگل دستور Weather: Tehran را وارد کنید می توانید از وضعیت آب و هوا در شهر تهران مطلع شوید.

Time: این هم دستوری دیگر است برای مطلع شدن از زمان در شهر یا کشوری خاص برای مثال با دستور time: tehran گوگل ساعت به وقت تهران را به شما اعلام خواهد کرد.

منبع: updateblog.net

0 comments: